Június 2-dikán az 5. osztály tanulmányi kiránduláson vett részt.  Első utunk Komáromba vezetett. Nagyigmánd határához érve rövid kitérőt tettünk, hogy közelebbről is megcsodáljuk a szélerőmű parkot. Az építmény lábánál állva megállapítottuk, ha egymás vállára állnánk, akkor sem érnénk fel a hatalmas lapátokhoz, melyeket a szél mozgat.

1 2

Komáromban a Klapka György által emelt Monostori Erődbe vezetett utunk. A tárlatvezetés során megtudhattuk, hogy a földerőd miben különbözik a hagyományos váraktól, és azt is, hogy milyen volt a katonák élete és képzése a vár falai között. A kiállító termekben megismerkedtünk a Duna-menti mesterségekkel, és megtekintettük a szállítóhajók néhány makettjét.

3 5

4 6

Megcsodálhattuk a faragott kövekből épült védfalakat, bástyákat, a haditechnikai parkot és izgalmas sétát tettünk a 3 km hosszú, olykor félelmetesnek tűnő kazamatarendszerben. A sötét földalatti folyosóról kilépve a pipacsokkal borított harcmező képe fogadott bennünket.

7 8

9 10

A nap második részében a Győri Xantus János Állatkertben tettünk látogatást. A séta alatt a gyerekek új ismereteket sajátíthattak el az állatkertben élő fajokról, az állatok szokásairól, természetükről, viselkedésükről és lehetőségük volt állatsimogatásra is.

11 12

13 14

A nap végén a játszótér kínálta lehetőségeket is mindenki kipróbálhatta a maga kedvére.

15 16

17 18

A közeledő sötét felhők, no meg az óra mutatója jelezte a kirándulás végét. Kellemesen elfáradva, de élményekben gazdagan tértünk haza.

Mór Mária, osztályfőnök