A „közösségi események az iskolában” program keretében eljutottunk a legtöbb embert megmozgató tevékenységhez, a flashmob bemutatásához. Május 9-én a Rozmaring kulturális nap és a Családi nap éppen elég közönséget szolgáltatott ahhoz, hogy hatékony legyen figyelem felhívásunk. Iskolánk mindkét feladatellátási helyéről részt vettek a diákok, összesen 140-en a villámcsődületben. Mivel a próbáknak szemtanúi voltak a helyi óvodások, ők is csatlakoztak a látványos programhoz. A legkisebbekkel, a pedagógusokkal és a szülőkkel együttesen közel 200 fő vett részt a bemutatón és hozzávetőleg  ugyanennyien nézték azt.

Célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a túlzott online használatra és mintegy alternatívaként kínáljuk a mozgást és a táncot. Mindezt látványos lépésekkel, jól felépített történettel, élvezhető koreográfiával.

A bemutatott történet szerint a gyermekek túl sok időt töltenek feleslegesen a közösségi oldalakon, ahogy mondani szokták „kockulnak”.  Mára „monitor fejűekké” váltak. Mindezt „felülről szemlélve” észreveszi egy Földön kívüli lény, aki a segítségükre siet. Kiszabadítja őket a monitorok fogságából és közös táncra hívja őket. Végül mindenki, egymás kezét fogva vidáman táncol, ritmusra tapsol.

IMG_6146 IMG_6156

IMG_6166 IMG_6175

Úgy gondoljuk, a diákoknak sikerült felhívni a figyelmét a program elején azonosított problémára és a flashmob sokáig emlékeztetni fogja őket, hogy az online használatnak célirányosnak és hasznosnak kell lennie.