Június 02.-án verőfényes napsütésben indult a 8. osztály kétnapos kirándulása.

Első utunk a pápai Kékfestő Múzeumba vezetett. Itt megismerkedtünk a cégalapító Kluge család múltjával, valamint azokkal a technológiákkal és receptekkel, amelyekkel a kék kelmék készültek. Az egykori üzem tárgyi emlékei mellett megtekinthettük más kékfestő műhelyek munkáit is.

01 02

Aztán a rekkenő hőségben folytatódott utunk a Várkertfürdőbe, ahol jól megmártóztunk a medencékben, kipróbáltuk az óriás csúszdákat, amely különleges izgalmakat tartogatott számunkra.

03 04

Kellemesen elfáradva, kipirult arccal hagytuk el a fürdőt, és utaztunk tovább a Bakony egyik legtisztább levegőjű településére, Farkasgyepűre elfoglalni szállásunkat. A vacsora elfogyasztása után lefekvés előtt egy 5km-es sétát tettünk a Pisztrángos-tóhoz tölgy-, bükk- és fenyőerdők ölelésében. Érdekességképpen megtudtuk, hogy Mátyás király számára is kedvenc tartózkodási hely volt e vidék.

05 06

08 07

Második nap a reggeli elfogyasztása után látogatást tettünk a kislődi Sobri Jóska kalandparkba. Itt változatos programok vártak bennünket. Kipróbálhatta mindenki erejét és bátorságát a drótkötélpályákon, stratégiai csapatjátékot játszhattunk, felülhettünk a vízibiciklire, kipróbálhattuk a vízi akadálypályát, hogy csak néhányat említsünk a sokféle lehetőség közül.

0910

11 12

A nap végén bármilyen furcsán hangzik, megfogalmazódott bennünk az a tény, hogy ez volt az utolsó együtt töltött kirándulás. Hazafelé útközben felidéztük azokat a közös programokat, eseményeket, amelyeknek részesei voltunk a négy év során.

 

Mór Mária, osztályfőnök