Nagyon jól érezték magukat a 3. és 4. osztályosok az év végi tanulmányi kiránduláson. Először Herendre látogattunk el, ahol a Minimanufaktúrában 3D-s filmen, majd élőben is végignézhettük, hogyan készülnek a világhírű porcelántárgyak.

 

01

Lenyűgöző volt! Meggyőződhettünk róla, hogy rendkívüli kézügyesség, fegyelem, koncentráció és hatalmas kitartás szükséges ehhez a munkához.

 

02

Fantasztikus érzés lehet ilyen értékes termékek létrehozásában részt venni. A múzeumban 100 évesnél is régebbi porcelánokat láthattunk, csodálatosak voltak!

Ezután ebédelni indultunk az Essegvárhoz. Kalandos ösvényen jutottunk fel a vártorony tövébe, ahol az árnyékba húzódva elfogyasztottuk a hamuban sült pogácsát. (Meg a szendvicseket.)

 

04

Harmadik állomásunk a Fekete István tanösvény és kilátó volt. Hűs, árnyas úton sétáltunk, közben megcsodáltuk az erdei növényeket, főként tölgyfákat, virágokat. A kilátó előtti szakasz kicsit naposabb, meredekebb volt, igazi próbatétel! Mindenki megkönnyebbült, amikor a kilátó árnyékában megpihentünk. Miközben a színes feladatlapokat töltögettük, kis csoportokban felsétáltunk a kilátó biztonságos falépcsőin. Elképesztő látvány tárult elénk! Remek dolog, hogy a korlátra szerelt táblák alapján beazonosíthattuk, mit is látunk: Herend, Márkó, Bánd, Hajag-tető, Kab-hegy…

05 06

07

Utoljára még megálltunk Zircen fagyizni, és szerencsénkre éppen egy vándorcirkusz állatsereglete pihent a parkoló mellett. Így láthattunk zsiráfot, zebrákat, tigrist, kengurut, struccokat, bölényeket, tevéket, pónikat. Igazán remek záró program volt!

08