Ötödik osztály: új osztályfőnök, új tanárok, új tantárgyak… Egy sor dolog, amit meg kell szokni a gyermeknek. Így van ez a tanár oldaláról is. A sok új gyermek mind-mind új egyéniség, akiket meg kell ismerni. Egymás minél sokoldalúbb megismerésére és az osztályközösség formálására év eleje óta figyelmet fordítunk. Ősszel kerékpártúrát szerveztem diákjaim számára, majd egy színházlátogatásba kapcsolódtunk be. A vidám farsangi próbák és a lelkes előadás után a gyermekek választhatták meg a következő közös programot. Nem ért meglepetés, a mozit választották. Korábbi beszélgetéseinkből kiderült néhányan még nem jártak moziban. Kerestünk egy alkalmas időpontot, egy mindenkinek tetsző előadást és már kész volt a programszervezés.

Pénteken a Székesfehérvárra induló menetrendszerinti autóbuszra szálltunk és elindultunk az izgalmasnak tűnő programra. Mivel ebédelni nem volt időnk, a vetítés előtt betértünk falatozni egy helyre, melyet szintén a gyermekek választhattak. (Ne feledjétek gyerekek, megígértétek, hogy majd sok zöldséget és gyümölcsöt esztek!Mosoly). Ezek után jöhetett a 3D-ben vetített animációs film. Mindenki élvezettel nézte Emmetet, ahogyan megmenti a világot.

IMG_20140228_134341 IMG_20140228_134431

Nekünk világmegváltó terveink már aznapra nem voltak, de a belvárosban még sétáltunk egyet. Megnéztük az Országalmát, a szépen felújított Vörösmarty Színházat és a virágórát is. A kellemes séta után a hazainduló buszra szálltunk és hat órakor megérkeztünk Bakonysárkányba. A bejáró gyermekeket ezután személygépkocsikkal szállítottuk haza. Köszönet Szabó Z. Katalinnak, hogy a vérteskethelyi gyermekek szállítását vállalta.

Jó élmény volt egy új oldalról megismeri egymást.

Benis István, osztályfőnök