Hagyománnyá vált, hogy február-március hónapokban meghívjuk a nagycsoportos gyermekeket iskolalátogatásra. A programnak a legfontosabb célja, hogy megkönnyítsük a gyermekek és a szülők számára az óvodából az iskolába való átmenetet. Az óvodás kisgyermek részt vehet majdani tanítóinak az óráin. Megtapasztalhatja az iskolai légkört, megmutathatja, hogy milyen sok dolgot tud már és láthatja, hogy mire lesz képes egy év múlva. A jelenlegi elsős tanulóknak is sikerélményt jelent, hogy egykori óvó nénijüknek és óvodás társaiknak megmutathatják mennyit fejlődtek az elmúlt 6-8 hónapban.

Ebben az évben az első találkozást február 28-án tartottuk. A gyermekek izgalommal jöttek át az óvodából, természetesen szüleik és óvónőik kíséretében. Két csoportban vehettek részt a foglalkozásokon, vegyesen a jelenlegi elsős tanulókkal.

IMG_1548 IMG_1550

IMG_1552 IMG_1554

Először matematika, illetve szövegértés terén kapcsolódhattak be az iskolai életbe. A két csoport váltotta egymást az órákon. Az óvodások már kezdettől bátrak voltak, jelentkeztek és sok ügyes választ adtak, bizonyítva, hogy „érettek az iskolára”.

IMG_1572 IMG_1574

IMG_1581 IMG_1584

IMG_1583 IMG_1593

A feladatmegoldás után természetesen mindenkinek járt a tízórai: muffin és iskolagyümölcs-ital.

IMG_1598 IMG_1594

Miután elegendő energiát vettek magukhoz a gyermekek jöhetett a mozgás, illetve a német nyelvi foglalkozás. A zene és a tánc mindenkit magával ragadott. Első pillanattól kezdve követték Gábor bácsi mozdulatait és jókedvűen, ritmusra lépkedtek. Iskolánk kiemelt programja, hogy első osztálytól naponkénti németoktatásban vehetnek részt a gyermekek. Első osztályban a játékosságon és az egyszerű kommunikáción van a hangsúly. Egy kis játék és máris megtanultak az óvodások néhány új német szót. Végül aztán mindenki kapott emléket az iskolából, hogy otthon legyen mire visszagondolni.

IMG_1607 IMG_1610

IMG_1617 IMG_1621

IMG_1626 IMG_1631

Köszönjük a kedves szülőknek az érdeklődést és az óvó néniknek, hogy segítették a program sikerét!

Március 28-án 9 órakor a felsős épület alkotópadlására várjuk a nagycsoportosokat, ahol kézműves foglalkozásokat tartunk nekik.

Felhívjuk a leendő elsősök szüleinek a figyelmét, hogy március 13-án 16.30-kor az alsós épület 2. osztályos tantermében tájékoztatót tartunk a hit- és erkölcstanoktatás rendjéről. Erre meghívtuk az egyházak képviselőit is, akik tájékoztatót adnak a hit- és erkölcstan oktatás tananyagáról, tankönyveiről. Iskolánk is bemutatja az erkölcstan tananyagot. Kérjük, feltétlenül jöjjenek el a tájékoztatóra, mert beiratkozáskor írásbeli nyilatkozatot kell tenniük arról, hogy melyik foglalkozáson kíván részt venni a gyermek. Ez a választás a köznevelési törvény értelmében tanév közben nem módosítható.

Benisné Manner Melinda, igazgató