Kedves Vendégeink!

Advent a karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig (január 6-ig) tart.

VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát. Advent első vasárnapja mindig november 27. és december 3. közé esik. Ebben az évben december 2-án gyújtottuk meg az első gyertyát. Alig telt el néhány nap és már újra ünnepi lázban égtek a gyerekek. A Mikulást várták itt, a Faluházban. Iskolánkban minden évben figyelmet fordítunk erre az ünnepre, annál is inkább, hiszen a Szent Miklós napi magyar népi hagyományok német hatást tükröznek. Tapasztalatból azt is tudjuk, hogy mindig a legkisebbek várják a legjobban ezt a napot. Elsőseink kedves jelenettel készültek a nagyszakállú fogadására. Idézzük most fel ezt a történetet! A tanulókat Székely Emese tanítónő készítette fel. A jelenlévő gyermekeket és a közönséget arra kérjük, hogy énekeljenek együtt a szereplőkkel!

IMG_8325 IMG_8329

 

Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”. A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát. Iskolánkban a várakozási időszak felkészüléssel, gyakorlással telt kis zenészeink számára. Most a zeneiskolások adventi hangversenye következik. A tanulókat felkészítette Pálföldi Tamás és Ocskai Simon tanár úr. Zongorán kísér iskolánk ének tanára Stipsitsné Tamaskovics Anikó.

IMG_8346 IMG_8345

IMG_8343 IMG_8334

IMG_8352 IMG_8349

IMG_8365IMG_8361

IMG_8373 IMG_8366

IMG_8376 IMG_8375

„Szent ünnep van gyújtsd a lángot,

dúdolj boldog dallamot!

Kívánj szívből szép világot,

kívánj békés holnapot”

Ezekkel a gondolatokkal és más szép dalokkal is hozzájárul énekkarunk, az adventi időszak hangulatosabbá tételéhez. Az énekkart felkészítette és zongorán kíséri Stipsitsné Tamaskovics Anikó tanárnő. Az utolsó dalokban közreműködnek iskolánk és óvodánk pedagógusai is.

IMG_8378 IMG_8385