A tanév végeztével sok adminisztrációs munka szakadt a pedagógusokra: naplók ellenőrzése, beszámolók elkészítése, dolgozatok selejtezése és dobozolása stb. A szemléltető anyagok javítása, rendszerezése, az eszközök csoportosítása, a feleslegessé vált anyagok selejtezése sem merítette ki teljesen energiaforrásainkat.

Gondolva a következő tanévekre, iskolánk falainak szépítését is beterveztük. Az alsós épületben a tanítók falfestményekkel díszítik a frissen festett, ragyogó tiszta falakat. A hangulatos, mulatságos rajzok minden bizonnyal vonzóbbá teszik az épületet kisiskolásaink számára.

DSCN2884 DSCN2886

A nagy iskola aulájának egyik falára egy olyan kerámia faliképet terveztünk, amely a dekoráláson kívül más fontos szerepet is betölt: erre a fára kerülnek azoknak a tanulóknak a fotói, akik valamilyen kivételes teljesítményt nyújtottak az elmúlt tanévek során. A fa elkészítése nagy odafigyelést, alapos előzetes megtervezést igényel. Az agyaggal való munka nem egyszerű, komoly együttműködést igényel, amire pedagógusaink igencsak kaphatók voltak. A kész darabokat hosszú száradás után kiégetjük, majd lemázazzuk. Az újabb égetés után kerülhetnek az alkotó elemek a falra, remélhetőleg még tenév kezdés előtt.

619 DSCN2871

DSCN2866 IMG-20130619-01929

Székely Emese