ISKOLAI NYÍLT NAP ÓVODÁSOKNAK

Február közepén iskolánkba látogattak a jövendő első osztályosok. A nagycsoportos óvodások meghívásával az volt a célunk, hogy megkönnyítsük az óvoda-iskola átmenetet. Fontosnak tartjuk, hogy felkeltsük a kisgyermekek érdeklődését az iskola iránt. A zökkenőmentes átmenet érdekében további célunk volt, hogy az ovisok és a leendő elsős pedagógusok megismerjék egymást. Lehetőséget biztosítottunk a tanórákba történő bekapcsolódásra, a nálunk folyó munka megismerésére.

Az ovisok egy-egy rajzot hoztak magukkal, amelyik segítségével jobban megismerhetjük őket. A rajzokat itt tekinthetik meg.

 


A nyílt napon készült olvasás-szövegértés, matematika, német és angol nyelvi valmint tánc-mozgásos játék foglalkozásokról készült felvétel megtekinthető itt.

Az óvodások az első osztályosokkal együtt dolgoztak, párban és csoportban. Összesen négy foglalkozáson vettek részt: matematika, olvasás-szövegértés, német és angol nyelvi foglalkozáson, valamint táncon. A gyermekek láthatóan felkészültek az iskolára, hiszen türelmesen és aktívan tevékenykedtek. Örömmel kapcsolódtak be a feladatokba, számoltak, képeket raktak össze, meséket párosítottak, német dalocskát, angol mondókát tanultak és felhőtlen boldogsággal táncoltak.

A nagycsoportosok az iskolában egykori ovis társaikkal találkoztak. Ez bátorította és lelkesítette őket. Láthatóan élményekkel gazdagodva, félelmek nélkül búcsúztak az iskolától. Már csak egy rövid időre, hiszen hamarosan megteszik első lépéseiket az iskolás élet felé.

A nyílt nap foglalkozásait Malcsik Józsefné leendő elsős tanítónő, Smid Márta jelenlegi elsős tanítónő, Szüsz Tímea német nemzetiségi tanító, Szabó Magdolna angol nyelvi tanár, Molnár Gábor tánc és drámatanár vezették a gyermekek nagy örömére.