Mini Magyarországról Minimundusba

Közeleg az év vége, fogytán a házi feladat. Különösen a hét utolsó napján kapnak már kevesebb leckét a tanulók. Így hát több lett a szabad foglalkozásra fordítható idő. A felsős gördülős csoporttal elhatároztuk, hogy a napközi ideje alatt felkeressük a hamarosan átadásra kerülő Mini Magyarország parkot Kisbéren.

mini5 mini7

Pénteken ebéd után indultunk az iskolabusszal és egy tanórányi időt töltöttünk a parkban. A nagy melegben jól esett a hűs fagylalt, melyet a maradék időnkben közkivánatra elfogyasztottunk.

mini3 mini4

A foglalkozási idő végére éppen hazaérkeztünk.

mini2 mini1

A park szép, hasznos programot kínál az ide látogatóknak. A tananyagba jól beépíthető, projektmunka részeként is megfelelően alkalmazható. Bakonysárkányhoz közel van, kerékpárral is biztonságosan megközelíthető a régi úton. A tó körüli séta kellemes időtöltést nyújt. Egyszóval vonzó program, érdemes lesz kipróbálni mindenkinek, ha átadják.

mini6 mini8

mini9 mini10

Mi, 33-an jól éreztük magunkat, érdeklődve néztük a korábbi tanulmányi kirándulásainkon már megismert nevezetességek másait. A gyermekek élvezettel elevenítették fel egy-egy épülethez fűződő élményeiket. Mivel a csoportban vegyesen voltak a felsős évfolyamok diákjai, a kisebbek több nevezetességet nem láttak eredetiben. Jó, hogy legalább ebben a formában megmutathattuk nekik. A gyermekekkel az épületekhez tartozó művészettörténeti vonatkozásokon túl a földrajzi elhelyezkedésről, egy-egy kapcsolódó történelmi eseményről, településszerkezetünkről és a méretarányokról is szót ejtettünk.

Különösen érdekes volt most a Mini Magyarország kiállítás számunkra, mert hétfőn indulunk egy német nyelvi tanulmányútra. Graz nevezetességei és az Alpok gleccserei mellett a Klagenfurthoz közeli Minimundust is meg fogjuk nézni. Ott több mint 100 híres épület kicsinyített mását tekintjük meg szerte a világ minden részéről. A Minimundus a Wörth-i tó mellett fekszik, a partján található kilátóról az egész környékben gyönyörködni fogunk.