Június 8-án reggel vidám gyerekhangok töltötték be az iskola környékét: kirándulni indultak az alsósok: a másodikosok és a negyedikesek.

Utunk célja a kimeríthetetlen szépségeket rejtő főváros, Budapest volt.

Bár Medárd olykor-olykor igyekezett menteni a becsületét, nem sikerült megzavarnia a kis csapatot. A Közlekedési Múzeumban sok különleges járművet csodáltunk meg, és - bár üzemanyag egyikben sem volt – fantáziánk segítségével messze földre elkalandoztunk.

01 02

A fáradságos utazást alkalmunk volt kipihenni a Pedagógiai Múzeum régi iskolájában. Percek alatt a Móra Ferenc által leírt hangulatba csöppentünk. Írtunk palavesszővel igazi palatáblára, mártogattunk pennát kalamárisba, és megvizsgáltuk, hogy vajon igazi - e a lúdtoll.

 

03


De megismerkedtünk a fegyelmezés és fenyítés egy-két módszerével is. A csacsifül annak járt, aki nem volt szorgalmas, a vessző pedig a fegyelmezetlenséget igazította helyre.

06

Aztán egy nagy ugrással a jövőbe repültünk, pedig csak az út túloldalára kellett átsétálnunk. A Planetárium 3D-s filmjéből megtudtuk milyen izgalmas az űrrepülés és közelről vizsgáltuk a Hold felszínét, akárha rajta álltunk volna.

04 05

Elfáradtunk, mi tagadás, és igyekeztünk kifele a zajos városból, de tudtuk, hogy Bicskén vár ránk egy tágas fagyizó változatos kínálatával. Innen már felfrissülve, vidáman vonultunk a busz felé, és büszkén nyugtáztuk a járókelők elismerő szavait, amikor megcsodálták a rajz órán magunk festette pólóinkat.

07

Jó volt, kár is, hogy vége, de sebaj, két nap múlva itt a VAKÁCIÓ!

Székely Emese