Iskolánk alkotópadlása 2007 novembere óta sok alkotni vágyó pedagógusnak és gyermeknek ad teret és lehetőséget. Szép kerámiák és famunkák ugyanúgy készülnek itt, mint ízletes sütemények vagy csokoládé.

Nyáron azonban a famunkáló gépek, az égetőkemence és a konyhai eszközök is pihenni szoktak. Nem így történt ez ebben az évben. Az alkotópadláson Székely Emese kismesterség oktató vezetésével közel húsz pedagógus, szülő és egykori tanítvány formázta az agyagot és égette a kerámiákat.

1 2

A belső továbbképzés egyik célja a kerámiakészítés tudományának terjesztése volt, hogy a továbbiakban minél több gyermek ismerhesse meg e mesterség alapjait. A pedagógusok az itt szerzett ismereteket majd saját tanítványaiknak adják tovább technika órákon és szakkörökön.  Az alkotótábor egy hétig tartott július második felében. Azóta délutánonként folyamatosan történt a mázazás és az égetés.

Az együtt töltött hét másik célja volt egy iskolát díszítő alkotás létrehozása. A kerámiakép, mely az iskola bejárati falát ékesíti majd, 15 ember lelkes munkája. Természetesen az alkotótábor utolsó napjaiban készült el, amikor a részt vevők már kellő tudást, tapasztalatot szereztek az agyagformázás terén. A közel egy négyzetméter nagyságú alkotást az elkövetkező napokban mázazzuk és várhatóan az iskolakezdés után nem sokkal már gyönyörködhetnek benne a tanulók is. A kerámiakép az iskolai élet legjellemzőbb pillanatait szemlélteti, kifejezi annak egyediségét, gyermekközpontúságát.

Azt reméljük, ez eggyel több ok, amiért érdemes lesz a bakonysárkányi iskola kapujához lépni.

Az alkotótáborban készült felvétel megtekinthető itt:

 

{wmv}keramiazas{/wmv}