Iskolánk 22 tanulója vett részt abban az egy hetes táborban, melyet a nyári szabadidő hasznos eltöltésére javasoltunk diákjainknak. A tábor színes, változatos programot biztosított és az időjárás is tökéletes volt. Kerékpároztunk és gyalogos túrára mentünk a Bakonyba és a Vértesbe, elutaztunk a Balatonra és kézműves foglalkozásokon is részt vettünk.

Hétfőn az ácsteszéri Táncsics házba kerekeztünk, majd hazafelé az akai focipályán szalonnát sütöttünk. Mindkét helyen kedvesen fogadtak bennünket.

1 2

Kedden kistérségünk legújabb turisztikai nevezetességeit kerestük fel, szintén két keréken. A kisbéri mini Magyarország parkba és a Kiskastélyba látogattunk el, majd az ászári miniskanzent néztük meg. Mindenhol az életkori sajátosságoknak megfelelő tárlatvezetésben volt részünk.

1 2

Szerdán Csókakőre utaztunk és egy kiadós gyalogtúra után felmásztunk a várba. Kipróbáltuk az új játszóteret, majd Jutka néni bográcsban készített paprikás krumpliját fogyasztottuk el. Ezek után jött a nap fénypontja, a számháború. Ez mindenkinek annyira tetszett, hogy a végén legszívesebben egy újabb összecsapásba kezdtünk volna, de még várt ránk egy három km-es gyaloglás, na meg az autóbusz, amivel hazajöttünk.

1 2

Csütörtökön az iskola épületében Magdi nénivel mobil telefon tartót készítettünk, Marci bácsival ördöglakatoltunk és Emese nénivel csokoládét főztünk. Ez utóbbiból bőséges kóstoló jutott mindenkinek, a maradék pedig a hátizsákokba került.

1 2

Az utolsó napon Tihanyba utaztunk. A közelmúltban átadott Levendula-ház oktatóközpontba látogattunk. Szemléletesen, érdekesen, interaktív módon ismerkedtünk a Balaton-felvidék geológiájával. Felmásztunk a gejzírmezőre és az „Aranyház” csodálatos panorámájában gyönyörködtünk. Az Apátság látogatása után Balatonalmádiba utaztunk, ahol egy igen jó hangulatú balatoni fürdőzéssel zárult a tábor.

1 2

3 4

Az első három és az ötödik napon  Benisné Manner Melinda és Benis István szervezte a programot és kísérte a táborozókat.

A nyári tábort az iskola szülői munkaközössége is támogatta. A bejárók szállításáról a bakonysárkányi Önkormányzat gondoskodott.