A kisbéri Wass Albert Művelődési Központ színházterme zsúfolásig megtelt gyerekekkel. Nem csoda, hiszen már a mese címe is vonzó volt: A Szépség és a Szörnyeteg. Hát még az előadás! A budapesti Nektár Színház művészei igazi látványos, mesés kalandra invitáltak bennünket. Különleges hangulata volt a történetnek: a rosszat, a gonoszt itt senki sem akarta legyőzni, vagy elpusztítani. De hát akkor mi legyen vele? Éljen vidáman és gonoszkodjon kedvére tovább? Szó sincs róla! A főszereplő, Szépség, fejébe vette, hogy szeretettel és odafigyeléssel megváltoztatja a Szörnyeteget. Némi kaland árán, a gyerekek hangos biztatásával, mindannyiunk örömére, ez sikerült is neki. Megnyugodva és boldogan tértünk haza iskolánkba. Az élményt vastapssal jutalmaztuk.

 

Közben felidéztük a két előző színházi élményünket is, amelyek szintén feledhetetlenek voltak: Kisbéren a Halász Judit koncert, Budapesten a Nemzeti Színházban pedig a János Vitéz.

De ha már Kisbéren voltunk, nem mulasztottunk el rövid sétát tenni a csodálatos havazásban. Megnéztük a lovardát és megcsodáltuk a tavat bólogató nádasával együtt.

 

Szinte sajnáltuk, hogy indulni kell hazafele.

Székely Emese

tanító