Az enHome program keretében jött el hozzánk a ZÖLDJÁRAT, melynek célja a környezettudatos energiafelhasználás népszerűsítése.

Az előadást tartotta és a látványos kísérleteket bemutatta Tóth Pál tanár úr. Szó volt arról mi az energia, és hogyan állítjuk elő, milyen megújuló energiaforrások állnak rendelkezésünkre, hogyan lehet ezeket környezettudatosan felhasználni és miért fontos mindez.

Tóth Pál tanár úr évekkel ezelőtt járt már nálunk egy hasonló bemutatóval, tanulóink még most is emlékeztek az akkor látott kísérletekre. A tanár úr a gyerekek életkori sajátosságának, érdeklődési körének megfelelő, aktuális, valamint rendkívül izgalmas és látványos kísérleteket mutatott be. Szívószálon skálázott, tölcsér és szívószál segítségével kívánságra játszott le dalokat, dermesztő kísérleteket mutatott be folyékony nitrogénnel, lángra lobbantotta a virágport, dugók repültek a flakonból, még a napelem is hangot adott.

 

 

 

 

A másfél órás előadást nagy figyelemmel, érdeklődéssel követték a felső tagozatos diákok. Ők már tudják, hogy a természettudományos tantárgyi órákon a kísérletekről még beszélni fogunk.

Benisné Manner Melinda fizika tanár