Legújabb kori történelmünk során mindig kiemelkedő jelentőséggel bírt 1848 március 15 megünneplése. Fontos volt, mert a magyar szívekben mindig magában hordozott egy sajátos szimbolikus jelentéstartalmat, a szabadság, a fejlődés, a modernizáció és a nemzeti tudat érzését. Az ezen dátum által jelképezett korszaknak köszönhetjük gyönyörű himnuszunk keletkezését, zászlónk piros-fehér-zöld színeinek hivatalossá válását, illetve azt, hogy országunk fővárosa Pozsony helyett Budapest, hivatalos nyelve pedig a latin helyett a magyar lett. Büszkének kell lennünk tehát erre a napra.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját a Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola is méltó módon megünnepelte a Bakonysárkányi Faluházban. Az ünnepi műsoron Czunyiné Dr Bertalan Judit, országgyűlési képviselő mondott beszédet.

Ezt követően az iskola tanulóinak, tanárainak, óvodapedagógusoknak, valamint egy szülő és egy közművelődési munkatárs szemet és fület gyönyörködtető műsora következett. A történelmi események felidézése mellett autentikus viseletű huszárok tánca is látható volt és az ünnephez kapcsolódó dallamok is színesítették a műsort.

A program fáklyás felvonulással záródott.

Köszönjük a részvételt és a szülők közreműködését a szereplő gyermekek szállításában!