A május hónap tele van eseményekkel. A majálistól kezdve, az anyák napján át egészen a gyermeknapig folyamatosan ünneplünk valamit. Iskolánkban és településünkön évek óta úgy szokás, hogy mindezeket az ünnepeket egy csokorra fűzzük fel és a hónap közepén egyszerre ünnepeljük meg a gyerekekkel, családokkal.

Ebben az évben május 12-én már reggel a műfüves pályán rúghatták a labdát a foci rajongói. Déltől aztán fokozatosan benépesült az iskola teljes udvara résztvevőkkel és programokkal egyaránt. Minden tanár néni és tanár bácsi érdekes játékokkal, feladatokkal várta a gyerekeket. Számos kézműves műhelyben próbálhatták ki kicsik és nagyok kézügyességüket.

 

 

Minden gyermeknap velejárója az ugrálóvár és az óriás csúszda. Ebben az évben sem hiányozhatott, folyamatosan teltházzal működött.

 

A népijátékokat is sokan kipróbálták. Ez legtöbbször egy jó móka volt.

 

A fáradhatatlanok élő csocsóztak, kerékpárversenyen és ügyességi versenyen vettek részt.

 

A kicsik nagy kedvence a pónilovaglás volt és több mint négyszázan kérték a lufibohócot kedvenc figurájuk megformázására.

 

Persze, hogy sokan megéheztek és megszomjaztak a folyamatos tevékenység közben. Őket a szülői munkaközösség lángossal, palacsintával és üdítővel várta.

Ezen a napon minden iskolás praktikus, hasznos ajándékot kapott a szülői munkaközösségtől, melyet a Bakony Vegyesbolt rágóval és ropival egészített ki. Köszönet érte! A kézműves alapanyagokat, díjakat, valamint a légvárat és csúszdát a Bakonysárkányi Önkormányzatnak, a lángos alapanyagát a Kisbéri Paradiso Pizzériának köszönjük. Minden segítő szülőnek, nagyszülőnek köszönet munkájáért, felajánlásáért!