Iskolánk karácsonyi ünnepségén Szabó Magdolna tanárnő Márai Sándor szavaival köszöntötte a megjelenteket. „Annyi karácsony múlt el, egészen sötétek, s aztán mások, csillogók, melegek és szagosak, annyi ünnep, s még mindig itt állok, … s még mindig várok valamire. Néha azt hiszem, a szeretetre várok. Valószínűleg csillapíthatatlan ez az éhség: aki egyszer belekóstolt, holtáig ízlelni szeretné. Közben már megtudtam, hogy szeretetet kapni nem lehet; mindig csak adni kell, ez a módja.”

Az ünnepi műsort Czunyiné Dr Bertalan Judit, országgyűlési képviselő egy kedves történettel nyitotta meg, ezt követte tanulóink csodálatos műsora.

Az első osztályos kisdiákoktól egy karácsonyi jelenetet láthattunk, melyben a világjáró körútjáról visszatérő Télapó fogadására készültek az állatok. A tanulókat Gyüsziné Rohonczi Anita tanítónő készítette fel.

A folytatásban az énekkarosok és hangszeresek műsorát tekinthettük meg. A felkészítést és a zongorán való kísérést S. Tamaskovics Ankó tanárnő végezte. A Szép jel című magyar karácsonyi éneket a 4. osztályosok kamaracsoportja adta elő. Molnár Dávid pedig Beethoven La Marmotte című darabját játszotta klarinéton.

Molnár Rebeka a Betlehem, Betlehem című magyar karácsonyi dalt énekelte, Molnár Csanád pedig trombitán játszotta a Dal és tánc című darabot.

Varga Tamara és Benczik Hanna a Fenyőfák alatt című darabot énekelte. Az énekkar öt csodálatos karácsonyi dallal örvendeztetett meg bennünket.

A regölés téli természetvarázslás jellegű népszokás, melyet Molnár Gábor tanár úr vezetésével fiú tanulóink egy csoportja elevenített fel.

A műsor zárásaként Samuné Kiss Boglárka hitoktató vezetésével katolikus hittanra járó tanulóink Betlehemest adtak elő.

Gratulálunk a pedagógusok felkészítő munkájához és a tanulók előadásához. Köszönjük, hogy nagyon sok szülő ünnepelt velünk és részese volt ennek a felemelő hangulatú műsornak.