Az évente megrendezésre kerülő iskolai német verseny jó alkalom a résztvevőknek tudásuk versenyképességének mérésére és arra, hogy megtanulják jól kezelni a szóbeli előadással járó stresszt. Idén is sokan vállalták a felkészüléssel járó plusz munkát.

A verseny írásbeli része nyelvtani ismereteket és írásbeli szövegalkotási készséget mért, a szóbelin témabemutatás és képleírás volt a feladat. Összességében elmondható, hogy a szóbeli rész igényel több felkészülést: a témák kidolgozása és megtanulása folyamatos, hosszabb ideig tartó folyamat. Aki szeretne jól teljesíteni, jól teszi, ha rutint szerez a mások előtt való beszédben.  A megfelelő tematikus szókincs mellett szükség van képleíráshoz szükséges kifejezések ismeretére is.

Nem kis munka, de ennek ellenére idén is voltak, akik komoly teljesítményük miatt dicséretet érdemelnek.

Alsó tagozaton

1.helyezett: Nagy Csenge 4. osztály

2.helyezett: Varga Tamara 4. osztály

3.helyezett: Láng Jázmin 3. osztály

Felső tagozaton

1.helyezett: Hajnal Brigitta Renáta 7. osztály

2.helyezett: Medve Emma 5. osztály

3.helyezett: Tóth Ádám 7. osztály

A dobogós helyezést elérők a Bakonysárkányi Német Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából idén is értékes díjakban részesültek.

Bakonysárkány legjobb németese idén Hajnal Brigitta Renáta lett. A vele készült német nyelvű interjúban elmondta, hogy január közepe óta intenzíven készült a versenyre. Nem ismeretlen számára a szóbeli megmérettetés: gyakorlott versenyző és tavaly már sikeres Junior nyelvvizsgát is tett az Origo nyelvvizsgaközpontban Budapesten.

A kiemelkedő teljesítményekhez gratulálunk és további sikeres nyelvtanulást kívánunk!

Szabó Magdolna

német nemzetiségi tanár