Péntektől vasárnapig 67 páston, reggeltől estig zajlottak a versenyek a IV. Diákolimpián. A júliusi, felnőtt világbajnokság helyszínén végig remek volt a hangulat, összesen 108 versenyszámban osztottak érmeket világbajnokaink a leendő klasszisoknak. Az esemény gálaműsorán Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke nemes gesztust gyakorolt: meghívta a Diákolimpia valamennyi érmes versenyzőjét a júliusi világbajnokság egyik napjára.

Végül pedig álljon itt egy kis “számháború”, amely tökéletes képet mutat arról, hogy mivé nőtte ki magát a Sulivívó program, melynek “díszelőadása” volt a IV. Diákolimpia. A legfiatalabbaknak kiírt “Tudáspróbára” 1002 gyerek jelentkezett. A versenyengedéllyel nem rendelkező vívók B kategóriás versenyén 509-en indultak, míg az A kategóriás, “profi” viadalra pontosan 1400 nevezés érkezett. A csapatversenyen vasárnap 141 iskola adta le jelentkezését, ami 3-4 fős csapatokkal kalkulálva (3,5-lel számolva) további 495 ifjú vívót jelent. Mindösszesen 3406-an szerepeltek a rendezvényen! 

Térségünkből az AvEnGarde Vívó Sportegyesület égisze alatt indultak versenyzők és tudáspróbázók a járás öt iskolájából, köztük a Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskolából. Közel 120 diák utazott Pestre pénteken az Önkormányzatok  támogatásával amit ezúton is nagyon köszönünk.

A „B” kategóriás versenyen nagyszerűen helyt álltak kis újdonsült versenyzőink, volt aki a legjobb 4 közé is eljutott, a legjobb 8 közé (ahol már érem díjazásban részesültek) 5 versenyző küzdötte be magát.

A tudáspróbán maximális pontszámot elért gyerekek is egy éremmel gazdagodtak.

A szombati versenyen rekordszámú nevezéssel indult az igazolt versenyzők küzdelme, ahol a magyar vívás legjobb ifjú bajnokai is nevezetek. Ebben a rendkívül erős mezőnyben is többen vívtak a 8 közé jutásért és nagyon kevésen múlt, hogy be is jussanak, de ezúttal ez nem sikerült.

Rendkívül büszkék vagyunk rájuk és az elkövetkező éveben még keményebben fogunk dolgozni, hogy a lehető legtöbb versenyzőnk nyakába érem kerüljön.

 A beszámolót az AvEnGarde Vívó Sportegyesület küldte számunkra, köszönjük. Gratulálunk iskolánk vívóinak a kitartó munkáért és a pénteken elért eredményekért. Név szerint: Molnár Dorkának, Bakai Dávidnak, Horváth Norbertnek és Csóka Emerenciának. Ugyancsak gratulálunk a szombati eredményekhez Egri Olivérnek, Ősz Lizának, Ősz Rékának és Vásárhelyi Patriknak.

Köszönjük a fényképet és a kísérést Krichó Krisztina tanítónőnek.