A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap rendhagyó módon zajlott iskolánk felső tagozatosai számára. Két órarend szerinti óra után hat csoportot alkottak a gyerekek és hat állomáson körbejárva foglalkoztak az egészséges életmóddal. Mindezt játékos és figyelemfelkeltő módon.

Marika és Melinda néni állomásán elsősorban az egészséges étkezésről esett szó. A tanulók puzzle képeket raktak ki, elrejtett „almákat” kerestek, étel recepteket írtak, végül pedig újszerű, egészséges alapanyagokat kellett felismerniük.

Sanyi bácsival és Gábor bácsival az egészséges életmód jegyében mozgással telt az idő. Az aulában felállított kondigépek folyamatosan foglaltak voltak, aki pedig nem jutott a gépekhez, ügyességi feladatokat oldott meg.

Benis tanár úr érdekes kisfilmekkel várta a hozzá érkezőket. A tanulók nagy figyelemmel követték az ismeretterjesztő anyagot, mert a foglalkozás második felében elektronikus teszteket oldottak meg a látottakból. A szavazógépeken élvezettel adtak számot tudásukról.

Marci bácsi foglalkozása leginkább a szellemi frissességet segítette. A tanulók robotika foglalkozáson vehettek részt. Ezt a gyerekek mindig nagyon élvezik. Lelkesen építenek a LEGO elemekből, majd programozzák a robotokat.

Éva néni és Edit néni „okosdoboz” és „tankocka” feladatokkal várta a gyerekeket. Az egészséges életmódhoz kapcsolódó feladatokat mindenki táblagépen oldotta. A gépek használata nagyon motiválta őket.

Kósáné Hujber Katalin külső előadó játékos feladatokkal várta a tanulókat, hogy a konfliktusok megelőzésében segítse őket.

A tanulók ezen a napon nemcsak elméletben foglalkoztak az egészséges táplálkozással, hanem a gyakorlatban is. Mindenki salátával, sajttal és sok fehérjével töltött szendvicset ehetett, melyhez gyümölcsöt és gyümölcslevet is kapott.

A külső előadót és az egészséges ételeket tartalmazó csomagokat az EFOP-3.9.2-16-2017-00018 „Térségi együttműködés a Bakonyaljától a Dunáig” pályázati keretből finanszírozta a Bakonysárkányi Önkormányzat. Köszönet érte.

Nagyon köszönjük a pedagógusok munkáját, amivel élvezetessé és igazán hasznossá tették a tanulók számára ezt a tematikus napot.