Évtizedes hagyomány, hogy május közepén tartjuk településünkön a családok és gyermekek közös ünnepét. Ebben az évben két esős hét közötti zavartalan napsütéses szombatra esett ez a nap. A ragyogó idő sokat segített a jó hangulat fenntartásában. Mindehhez természetesen számtalan kiváló program is társult. Elmaradhatatlan gyermeknapi program az ugrálóvár, az óriás csúszda és az élőcsocsó.

A kicsik nagy kedvence volt a pónilovaglás, a nagyobbaknak pedig a traktorok és a kamionok kipróbálása.

Másokat a népi játékok vonzottak a legjobban.

A kézműves sátorban folyamatosan sorban kellett állni azoknak, akik kreatív alkotásokat akartak készíteni. A lufiszobrászat éppen olyan közkedvelt volt, mint a kőfestés vagy a golyók segítségével történő festés. Sokan készítették el a keresztnevüket szimbolizáló karkötőt és nyakláncot. Többen pedig színjátszós jojót és egyéb érdekes játékot kreáltak.

A műfüves pályán sportos játékok várták a kicsiket, a nagyobbak pedig az aszfalton rúgtak célba.

Az iskola aulájában fényképkiállítás és robotprogramozás várta az érdeklődőket. A kiállított képeket tanulóink készítették egy kecskeméti kiránduláson, illetve a robotika versenyen. A tanulmányutat a Majki Népfőiskolai Társaság támogatta. Köszönet érte!

Az energia utánpótlásáról a szülők és nagyszülők gondoskodtak lángos, palacsinta és paprikás krumpli formájában.

Tanulóink a Szülői Munkaközösségtől és a Bakony Vegyesbolttól is kaptak gyermeknapi ajándékot. Köszönjük nevükben is! Köszönjük továbbá a Bakonysárkányi Önkormányzat és a Bakonysárkányi Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatását a programok megvalósításához!