Immár ötödik alkalommal szervezte meg a Bakonysárkányi Német Nemzetiségi Önkormányzat a Rozmaring Kulturális Napokat május 17-én és 18-án. A rendezvény a hagyományok, és a nyelv megőrzését is szolgálja a kulturális programokon keresztül. A megvalósításban - ebben az évben is - jelentős szerepet vállalt iskolánk. Az első nap fő attrakciója a Szekszárdról érkező Magyarországi Német Színház előadásai voltak. Tűzmanócska címmel két mesejátékot tekinthetett meg az összesen 150 fős közönség. A színészek két nyelven - német és magyar - szórakoztatták a fiatal közönséget.

A programsorozat második napján közel 100 nemzetiségi előadó lépett fel az iskola udvarán felállított színpadon. A fellépő csoportok név szerint: Móri Edelweiss Táncegyüttes, Kecskédi Néptáncegyüttes, Pusztavámi Német Nemzetiségi Tánccsoport, Szári Gaudi Buam Kapelle és a Bulhary Népzene- és Néptáncegyüttes. A hangosítást a Syncron Band szolgáltatta. A színvonalas produkciók közel 500 nézőt vonzottak a rendezvényhelyszínre.

A megvalósítást a Bakonysárkányi Német Nemzetiségi Önkormányzat a NEMZ-KUL-19-0067 pályázati támogatásból finanszírozta.

Pillanatképek a programról:

Benisné Manner Melinda, NÖK elnök