Mi a célja az osztálykirándulásoknak? Az, hogy a gyerekek kiszakadjanak a hétköznapok monotonitásából, úgy, hogy közben felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak. Reméljük az első és második osztály tanulóinak ez idén sikerült! A kirándulás úticélja Dinnyés és a Velencei-tó volt. A dinnyési Várparkban kicsit visszamehettünk az időbe és megismerkedhetünk a történelmi Magyarországon állt középkori várakkal / ezek a várak az eredeti várak anyaghű kicsinyített másai voltak/.

  

A gyerekek három király vezetésével különböző ügyességi próbákat tettek, harcoltak, koronázási jelképeket kerestek, rovásírást fejtettek meg és még sorolhatnánk, a kitartó munkának meg lett a jutalma, minden kisdiák, ha csak egy rövid ideig is, lovag lehetett. A fáradalmakat a gárdonyi játszótéren „pihenhettük” ki. A jól megérdemelt fagyi után, útunk az agárdi kikötőhöz vezetett. A gyerekek nagy izgalommal, néhányan kicsit félve várták a hajókirándulást. Az egy órás hajóúton a kapitány sok érdekességet mesélt nekünk a Velencei-tó élővilágáról.

  

Visszatérve a kikötőbe mindenki elmajszolta még a maradék elemózsiáját és elindultunk haza. Jó, volt hallani, hogy a gyerekeknek mennyire tetszett a kirándulás, aminek mi pedagógusok nagyon örülünk, hiszen célunk volt, hogy maradandó élményekkel gazdag kirándulást szervezzünk.

 Gyüsziné R. Anita, Malcsik Józsefné , osztályfőnökök