Utolsó napunkat Bécsben töltöttük. Reggel a Schönbrunni kastélyban kezdtük a városlátogatást. Mária Terézia nyári rezidenciája mindenkit lenyűgözött. A csodálatos rózsalugasban sok lány készített fényképeket. A kert ékköve mégis inkább a szökőkút és Gloriette. Ide mi is felsétáltunk, hogy megtekinthessük a fővárosi panorámát.

A kert további látogatható részei közül, a gyerekek kívánságára a labirintus kertbe mentünk be. A szövevényes bokrok közül - némi fentről érkező segítséggel - mindenkinek sikerült kitalálni.

Az osztrák televízióban (ORF), másfél órás bemutató várt ránk. Betekintést kaptunk a televíziózás kulisszatitkaiba. Láttunk régi és új kamerákat, modern stúdiókat és azt is, hogyan készülnek a díszletek. Legérdekesebb persze az volt, amikor mi is a műsorkészítés alanyai lehettünk. Nagyon érdekes felvételeket készítettek rólunk, még „repülhettünk” is.

A belvárosban elsőként a Természettudományi Múzeumban tettünk látogatást. A hagyományos kiállítások mellett számos új, interaktív bemutató is várt ránk. Ezeket mindenki szívesen kipróbálta. Nem hagyta ki senki a múzeum legnagyobb látnivalóját, a híres Willendorfi Vénuszt sem.

Ezt követően még egy körséta keretében megtekintettük a legfontosabb bécsi nevezetességeket: Hofburg, Parlament, Városháza, Stephansdom. Majd a maradék zsebpénzünkön néhány ajándékot is vásároltunk, hogy itthon maradt családtagjaink is részesüljenek egy kicsit élményeinkből.

Szép emlékekkel tértünk haza.